Demonstraţii de sculptură la Catholic Expo 2014

Demonstrațiile de sculptură au devenit deja o tradiție pentru Târgurile Internaționale Bisericești. Anul acesta, la cea de-a treia ediție Catholic Expo, desfăşurată în Cluj-Napoca între 2 şi 4 octombrie, maeștrii de la atelierul de sculptură Statex din Sovata, judeţul Mureş au fost cei care ne-au îmbiat cu esența lemnului proaspăt cioplit şi ne-au împărtăşit câteva din tainele sculpturii.

Au început să lucreze în standul amenajat în cadrul târgului ca și cum s-ar fi aflat în atelierul de la poalele munților, într-una din zilele obișnuite de lucru.

Așchiile care se desprindeau, descoperind tot mai mult din chipul blând al Sfintei Rita, dar mai ales dăruirea cu care maestrul dădea contur statuetei, au atras repede atenția vizitatorilor din sală.

Cei mai fascinați au fost copiii care s-au adunat într-un număr foarte mare în jurul standului.

Sculptura este o formă de expresie a trăirii creștine nu doar un simplu act artistic. Ea are un rol foarte important pentru Biserică și credincioși.

Cu fiecare ediție a Târgurilor Internaționale Bisericești ne străduim să acoperim cât mai multe dintre formele prin care se poate aduce mulțumire lui Dumnezeu.

Vă așteptăm cu drag și în următoarele ediții cand vom pregăti si alte evenimente la fel de frumoase pentru dumneavoastră.